Επικοινωνιακοί καννιβαλισμοί
Δημοσιεύθηκε από highlander April 12 2010 22:57:17
O δρόμος είχε τη δική του μαρτυρία,
κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά...


Το κατηγορητήριο βαρύ: «ανάρτηση ναζιστικών συμβόλων»! Τηλε-εισαγγελέας ένας ευκατάστατος μήντια-ζελέμπριτι. Το σώμα των τηλεδικαστών παραταγμένο στα δεξιά του, με προεδρεύοντα τον αδερφό του πάλαι ποτέ «παραγκοποιού». Ένα καλλίγραμμο τρόπαιο εκτελεί χρέη γραμματέως. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας: ένας τοίχος γραμμένος με μπογιά… αγνώστων λοιπών στοιχείων.

.....Εκτεταμένη μορφήO δρόμος είχε τη δική του μαρτυρία,
κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά...


Το κατηγορητήριο βαρύ: «ανάρτηση ναζιστικών συμβόλων»! Τηλε-εισαγγελέας ένας ευκατάστατος μήντια-ζελέμπριτι. Το σώμα των τηλεδικαστών παραταγμένο στα δεξιά του, με προεδρεύοντα τον αδερφό του πάλαι ποτέ «παραγκοποιού». Ένα καλλίγραμμο τρόπαιο εκτελεί χρέη γραμματέως. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας: ένας τοίχος γραμμένος με μπογιά… αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Είναι άσκοπο και αστείο να δώσουμε συνέχεια σε μια παρωδία που δεν περιείχε ίχνος αλήθειας και κανένα υπόβαθρο ουσίας ή χρησιμότητας. Η άμεση, ζωντανή παρέμβαση άλλωστε του νόμιμου εκπροσώπου του Συνδέσμου μας ήταν αρκετή για να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ξεγυμνώσει την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά, με τις οποίες σερβίρονται τα κάθε λογής τηλεοπτικά σκουπίδια.

Συστηματικά αποφεύγουμε να ασχολούμαστε με εκπομπές και δημοσιεύματα των μουμουέ που αναφέρονται είτε στον ΑΡΗ, είτε στον κόσμο του, είτε, έμμεσα ή άμεσα, στο Σύνδεσμό μας και αυτό γιατί ο ρόλος των μήντια είναι πολύ συγκεκριμένος και αυστηρά προκαθορισμένος. Είναι ένας χώρος τεράστιας μπίζνας για λίγους, που παρέχει εξαγορασμένη πολιτική και κοινωνική επιρροή, που συναλλάσσεται ευθέως με το κράτος, που στοχεύει στον έλεγχο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και της πολιτικής της βούλησης, που εύκολα μετατρέπει κατά το δοκούν το άσπρο σε μαύρο και αντίστροφα, που επιλεκτικά προβάλλει θέματα, ειδήσεις και πρόσωπα με σκοπό πάντα τη νοητική χειραγώγηση και καθοδήγηση του μέσου και ευρισκόμενου σε κατάσταση συνεχούς χασμουρητού Έλληνα τηλεθεατή. Η εξαίρεση που αναγκαστήκαμε να κάνουμε, με την παρέμβασή μας σε τηλεοπτικό σόου εξωτικών παπαγάλων, αιτιάζεται αποκλειστικά στο ότι, τη φορά αυτή, το ψέμα και η βλακεία ξεχείλισαν, θίγοντας βάναυσα το κύρος και την αξιοπρέπεια του Συνδέσμου μας, των οργανωμένων συνοπαδών μας και κατΆ επέκταση του ίδιου του ΑΡΗ.

Οι θέσεις μας αναφορικά με τα κοινωνικοπολιτικά θέματα που μας αγγίζουν ως οπαδούς της Ιδέας του ΑΡΗ, μπορούν πολύ εύκολα να διαπιστωθούν από τις δημόσιες ανακοινώσεις μας αλλά και τα άλλα αναρτημένα κείμενά μας στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας. Κάποια, μάλιστα, πολύ πρόσφατα δημοσιευμένα (17/03/2010), αποδείχτηκαν προφητικά από τις εξελίξεις. Προτρέπουμε, λοιπόν, όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας, να μην χάνουν το χρόνο τους χαζεύοντας μόνο τα μπάνερ και τα σήματα ή τα συνθήματα που εκεί υπάρχουν, αλλά να μπαίνουν στον κόπο να διαβάζουν και τα κείμενα πιο κάτω, αφού έχουν τόση πρεμούρα με την πάρτη μας, μήπως και ξεστραβωθούν και διαφύγουν του εξευτελισμού τους.

Αυτό πάντως που προκάλεσε την αλγεινότερη των εντυπώσεων ήταν πως μέσα στα «άχυρα» της τηλεοπτικής ζούγκλας κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του κι ένας μηντιακός «ψύλλος», ο οποίος ασκώντας φασίζουσα λεκτική βία, αστείρευτου μένους και έντασης, δε δίστασε να δηλώσει ανενόχλητος, εκτός των άλλων και ότι «ο οπαδός είναι η κατώτερη μορφή του ανθρώπινου είδους»!!!! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η γκεμπελικής αντίληψης απόπειρα διαχωρισμού του ανθρώπινου είδους σε διαστρωμάτωση υποσυνόλων, κλιμακούμενη από χαμηλά προς ψηλά και αμφισβήτησης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα οφείλεται στο προχωρημένο της ώρας και της ηλικίας.


Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως ως οπαδοί αντιμετωπιζόμασταν από το θεσμικό (και όχι μόνο) κράτος, ως πολίτες τρίτης κατηγορίας. Πλέον συνειδητοποιούμε πως –για κάποιους- ανήκουμε στα χαμηλότερα στρώματα της «φίλαθλης» κοινωνίας, ακόμα πιο κάτω και από τους εκπροσώπους του ανθρώπινου είδους, οι οποίοι απροκάλυπτα δωροδοκούν ή πλαστογραφούν ή εξαπατούν ή στήνουν παιχνίδια ή στήνουν «παράγκες» ή μεταπηδούν ως διοικητικά στελέχη από σύλλογο σε σύλλογο (αναζητώντας τι άραγε;) ή κάθε τρεις και λίγο συγχωνεύουν συλλόγους, εξαφανίζοντας ιστορικά σωματεία ή επιδίδονται σε συνεχείς αλλαγές ΑΦΜ ή ασκούν διοίκηση διαμέσου φίλων, συγγενών και αχυρανθρώπων.

Όσο για τα «τζιμάνια» που ανακάλυψαν την κάτω από το τραπέζι συμφωνία μας με έτερο σύνδεσμο οπαδών, με τον οποίο μάλιστα προ συμφωνίας, μας χώριζε πολιτικά μία ολόκληρη άβυσσος, τους έχουμε άλλη μία κατ΄ αποκλειστικότητα πληροφορία: Είναι τέτοιο το μέγεθος της συναλλαγής με τους συνοπαδούς-πολιτικούς μας αντίπαλους, είναι τέτοιο το αλισβερίσι και το φαγοπότι που έχει συνεταιρικά στηθεί, που είναι στα πλάνα μας η ίδρυση παράκτιας εταιρίας (Offshore), για ανενόχλητη μεταφορά κεφαλαίων… Πάντως, αποκλείεται να φωτογραφηθούμε σε μπανιέρες, κρατώντας σαμπάνιες και πούρα!

Τέλος ευχόμαστε στον συμπαθή τηλεταρζάν να παρακολουθήσει τους επερχόμενους κρίσιμους για τα Play Off αγώνες της αγαπημένης του ομάδας (όχι αυτής της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος, της άλλης) κάτω από πολιτισμένες συνθήκες, πχ στο σκάφος αναψυχής του. Εμείς, ως ο κατιμάς του ανθρώπινου είδους, θα συνεχίσουμε «την άθλια κερκίδα μας και τα κέρατά μας τα τράγια».

...κι ύστερα είπαν πως την έγραψαν παιδιά…


ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΡΗ «Ιερολοχίτες» - ιδρ. 1970