Περιεχόμενα
Αρχική
Ιστορικό
Ανακτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Το forum μας
Σύνδεσμοι
Κατηγορίες νέων
Επαφή
Φωτοθήκη
Αναζήτηση

Χρήστες online
Επισκέπτες online: 1

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 930
Νεότερο μέλος: AgainstModernCannibals

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ
Το τέλος της φετινής χρονιάς για τον μπασκετικό ΑΡΗ έφτασε και ήταν επιεικώς άδοξο. Κάτι σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος, ήδη από τον πρώτο αγώνα, θανάτου. Έφτασε λοιπόν η ώρα που με κρύο κεφάλι, όσο αυτό γίνεται - με τις κομπρέσες είμαστε-, θα γίνει η αποτίμηση με σκοπό την επόμενη χρονιά να βγούμε σοφότεροι, δυνατότεροι και κυρίως αξιότεροι συνεχιστές της Ιστορίας του Αυτοκράτορα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδώσαμε αμέσως μετά μιας από τις ντροπιαστικότερες ήττες του τμήματος, η οποία ήταν ταυτόχρονα κληρονόμος και κληροδότης άλλων ανάλογων ηττών και από άλλους μικρής εμβέλειας αντιπάλους, με τις οποίες ήττες αρνούμαστε μέχρι και σήμερα να συμβιβαστούμε, οφείλουμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις: χωρίς να κάνουμε κάποια διάκριση στον καταμερισμό των ευθυνών που αναλογούν σε όλους τους έμμισθους επαγγελματίες υπαλλήλους της Ιδέας του ΑΡΗ, όποιο κι αν ήταν το πόστο τους, ζητήσαμε δύο πράγματα: να μείνουμε όλοι στο πλάι της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά από αυτό, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, όσο πιο ψηλά γίνεται, προκειμένου να εντοπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος. Ο όρος «ψηλά», από άλλους ηθελημένα, από άλλους άθελα, παρερμηνεύτηκε και περιορίστηκε σε συγκεκριμένο διοικητικό πρόσωπο. Όμως κανένα διοικητικό πρόσωπο και να θέλει, δεν (μπορεί να) είναι στην κορυφή μιας ομάδας, ενός συλλόγου, πόσο μάλλον στον ΑΡΗ. Η διοίκηση διορίζεται από τη Γ.Σ. των μετόχων. Και οι μέτοχοι στο καλαθοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου που αγαπάμε δηλώνουν ΑΡΕΙΑΝΟΙ, είναι κομμάτι του τεράστιου Λαού του ΑΡΗ, ο οποίος είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. Είναι ο ΑΡΗΣ του παρόντος.

Ο Λαός του ΑΡΗ έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του. Και Λαός του ΑΡΗ είναι αυτός που νοιάζεται:
είτε από το σπίτι του, αυτός του οποίου οι δυνάμεις του είναι ασθενέστερες των επιθυμιών του,
είτε από τη θέση μάχης που παίρνει στις κερκίδες
είτε με την εμπλοκή του στα μετοχικά και διοικητικά γιατί έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να το κάνει.
Όλοι δίνουμε τις εξετάσεις μας, επιλέγοντας τη στάση μας:
συμμετοχή ή μη,
ανοχή ή μη,
παρουσία ή μη,
σε όλα τα επίπεδα του οικοδομήματος του συλλόγου.

Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά αφίξεων, αναχωρήσεων, αποχωρήσεων, παραχωρήσεων τη μια εταιριών, την άλλη φυσικών προσώπων και προσφάτως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων έχουν δημιουργήσει ένα θολό και δυσλειτουργικό διοικητικό τοπίο, που λογικό και αναμενόμενο ήταν αργά ή γρήγορα να μεταδώσει την παθογένειά του και στο αγωνιστικό τμήμα. Ψίθυροι διαδοχής, φήμες οικονομικών ανοιγμάτων, καμαρωτές αλαζονικές δηλώσεις παραγόντων, ναρκισσιστικό ύφος, ασυλία προσώπων, σχήματα συσπείρωσης που εμφανίζονταν, εξαφανίζονταν και επανεμφανίζονταν, οδήγησαν όλα με τον τρόπο τους σε μια σειρά τραγικών λαθών με κυριότερα την έλλειψη σταθερών αγωνιστικών στόχων, οργανωμένου μεταγραφικού σχεδιασμού και οικονομικού προγραμματισμού με επακόλουθο την έλλειψη συγκεκριμένης φιλοσοφίας αναφορικά με το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και πώς και πότε θα το πετύχουμε. Λάθη που συχνά παρουσιάστηκαν και ως άλλοθι για εκποίηση ελπίδων και οραμάτων. Άμεση συνέπεια όλων αυτών ήταν να βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα μας απατηλά οράματα και όνειρα θερινής οικονομικής δυσπραγίας. Τα ηχηρότατα μηνύματα έρχονται εδώ και καιρό αλλά προτιμήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με φτηνές δικαιολογίες, σενάρια επιστημονικής κινδυνολογίας και με ασέβεια -ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ- προς τον κόσμο του ΑΡΗ, τους συνΑΡΕΙΑΝΟΥΣ μας, τον ίδιο τον ΑΡΗ. Από τη στιγμή που είδαμε υπό διάλυση ομάδες-γειτονιές να φτάνουν στους 8 και παραλίγο στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (στόχο που ούτε στα όνειρά τους δεν τόλμησαν να έχουν) και ομάδες με φιλάθλους περαστικούς και συγγενείς παικτών να προκρίνονται στο Φάιναλ Φορ του Γιούροκαπ, οι δικαιολογίες για «παπλώματα», «στήριξη από τον κόσμο» και «ταβάνια» καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Κατά πάγια θέση μας, δεν θα κάνουμε καμία αναφορά σε θέματα αγωνιστικά ή διαχείρισης υλικού ή διαμόρφωσης του ρόστερ. Δεν είναι αυτή δουλειά μας. Σίγουρα, όμως, ως ΟΠΑΔΟΙ, επιθυμούμε και απαιτούμε όσους δεν σεβάστηκαν τη φανέλα που φόρεσαν, να μην τους δούμε να τη φοράνε ξανά.

Όπως επίσης, ως κομμάτι του του λαού του ΑΡΗ, απαιτούμε να αντιμετωπίζεται όλος ο Λαός του ΑΡΗ, με τον αυτονόητο σεβασμό από όλους τους συνΑΡΕΙΑΝΟΥΣ που έχουν το προνόμιο να (μπορούν να) υπηρετούν το σύλλογο διοικητικά. Υπηρεσία προσφέρουν και ανάλογη θα πρέπει νάναι η συμπεριφορά τους.

Κι επειδή σκοπός δεν είναι ο αφορισμός ή ο μηδενισμός της προσφοράς κανενός, αλλά η βελτίωση και η άμεση ανάκτηση των κεκτημένων, θεωρούμε ως επιτακτικά και απαραίτητα τη διαφάνεια στις όποιες διοικητικές ζυμώσεις, την ξεκάθαρη μετοχική σύνθεση, την ανάληψη ευθυνών και το ξεκαθάρισμα ρόλων, για να υπάρξει διοικητική σταθερότητα με συγκεκριμένο οικονομικό προϋπολογισμό, ανάλογους και σταθερούς αγωνιστικούς στόχους, ακόμα κι αν αυτοί προϋποθέτουν μακρόπνοο σχεδιασμό. Στόχοι, οι οποίοι δε θα παρακαμφθούν, εγκαταλειφθούν ή παραμορφωθούν από εφήμερους τυχοδιωκτισμούς, βαφτισμένους προσβλητικά για τον Αυτοκράτορα ως «επιτυχίες». Μόνο έτσι, τις δύσκολες αυτές εποχές, θα ξαναβρεί ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ το χαμένο όραμα και θα αναζωογονήσει την ιδιαίτερη σχέση που πάντα είχε και έχει με την ομάδα που του χάρισε τις μεγαλύτερες και τις περισσότερες χαρές και συγκινήσεις. Αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών επικαλούμενοι μόνο το αναρτημένο στο ταβάνι του Παλέ ένδοξο παρελθόν μας, κάποια στιγμή κι αυτό το ίδιο το ταβάνι δε θ’ αντέξει και θα πέσει να μας πλακώσει!

ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΡΗ «Ιερολοχίτες» - ιδρ. 1970Σχόλια
#11 | BAPHOMET May 25 2010 07:31:24
Μετά την μεγαλύτερη ξεφτίλα της ιστορίας μας και την ήττα στο κρατικό από την κλεάνθουςμπαχτσέ, κάποιοι (οι μόνοι τότε) είπαν "ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ". Σήμερα, φαίνονται δύο πιθανές λύσεις: Ή το κεφάλι ψηλά και όσοι έχουν ή θέλουν μετοχές, κλείνονται σε ένα δωμάτιο, βρίσκουν λύση και αφήνουν κατά μέρος αποχές, σνομπισμούς και "δικαιώσεις"...
Ή συνεχίζουμε το ίδιο βιολί, κρυμμένοι, βάζοντας άλλους να μιλάνε για μας σε ράδια και εφημερίδες, τακτικισμός και ηρωικός φουμαροπρόλογος και σηκώνουμε ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, μέχρι να πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει. Όλα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές... Για τα Πρωτοδικεία θα καταντήσουμε...

Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια.

Αξιολογήσεις
Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Πολύ καλό! Πολύ καλό! 80% [4 Ψήφοι]
Αρκετά καλό Αρκετά καλό 20% [1 Ψήφος]
Καλό Καλό 0% [Δεν υπάρχουν ψήφοι]
Μέσο Μέσο 0% [Δεν υπάρχουν ψήφοι]
Φτωχό Φτωχό 0% [Δεν υπάρχουν ψήφοι]

Σύνδεση
Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Πίνακας Ανακοινώσεων

22/04/2020 11:52
ΓΙΩΤΑΡΑ ΜΟΥ ΨΥΧΑΡΑ Κ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... ΑΡΗΣ ΙΔΕΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ Θ1

25/01/2016 17:09
BILLARA ΑΛΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΑΝΑΡΑ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ...

28/12/2015 19:20
ΑΡΕΙΑΝΑΡΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΦΑΛΛ(Ρ)Ο ΑΓΚΑΛΛΛΙΑ...

08/02/2015 00:08
ΜΙΑ ΠΟΛΗ.ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΑΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΡΙΝΑΡΧΕΣ

27/04/2014 07:47
ΕΛΑ ΜΟΥ ΡΕ ΤΑΚΗ,Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ? ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1-4.00' ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΚΤΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

13/03/2014 19:31
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ,ΚΙ ΣΤΑ 1.100 ΘΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΡΙΕΣ ΤΑ 1000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.

08/03/2014 19:35
ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΛΕΚΑΚΙ SECURITY.ΚΙΤΡΙΝΑΚΙ
ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΑΔΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΑ 2 ΑΟΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥ..ΑΣ ΓΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ.ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.ΤΑΜΕΛΕ.

02/03/2014 10:37
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΑΡΗΣ-ΙΔΕ
Α-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣΘ1.

02/03/2014 10:29
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΑΠΙΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΞΕΡΑΣΕΙ" .Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗ.

22/02/2014 14:11
ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΙΔΑΤΕ? ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΜΠΕΚΑ. ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΤΛ .ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ.