Περιεχόμενα
Αρχική
Ιστορικό
Ανακτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Το forum μας
Σύνδεσμοι
Κατηγορίες νέων
Επαφή
Φωτοθήκη
Αναζήτηση

Χρήστες online
Επισκέπτες online: 1

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 930
Νεότερο μέλος: AgainstModernCannibals

EFFC2013
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στην αίθουσα DE TOEKOMST, στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Αγιαξ, στο Άμστερνταμ, διοργανώθηκε από τους Football Supporters Europe, μια ανοιχτή ομιλία με θέμα «ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ», στα πλαίσια του 4 Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου EFFC 2013.
Bασικοί ομιλητές του πάνελ ήταν 3 θεσμικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και 3 εκπρόσωποι οπαδών ομάδων από τη Γερμανία, την Ισπανία ενώ εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα στην όλη ανοιχτή κουβέντα από τον εκπρόσωπο του συνδέσμου μας, που παραβρέθηκε εκεί ως οπαδός του ΑΡΗ και μέλος των Ιερολοχιτών. Στους συμμετέχοντες ήταν ο εκπρόσωπος των Club Nr 12 της Μπαγιερν Μονάχου και η εκπρόσωπος των «Κίτρινων Ταξιαρχιών» της Καντίθ, σε μια προσπάθεια να συνυπάρξουν οπαδικές φωνές από τον πλούσιο Βορρά (Γερμανία), τον φτωχό Νότο (Ελλάδα) αλλά και οργανωμένοι οπαδοί άσημων ομάδων μικρότερων κατηγοριών (Ισπανία-Καντίθ), καθώς κάθε οπαδός θεωρείται ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Οπαδικής Κοινότητας.
Από την άλλη οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου ήταν ο εκπρόσωπος πειθαρχικών παραβάσεων της Ουέφα, Κάρλος Σνάιντερ, ο Τζο Βάνεκε, μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης, ειδικευμένος σε θέματα ποδοσφαίρου, στο Υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου και ο Κρίστιαν Βίσσερ, μεος του Δικτύου Δικηγόρων για δικαιώματα ευρωπαίων οπαδών.
Η ανοιχτή συνομιλία διήρκεσε πάνω από 2 ώρες και παράλληλα συμμετείχαν με παρεμβάσεις και ερωτήσεις και οποιοσδήποτε από το κοινό που αποτελούνταν από περισσότερους από 250 εκπροσώπους οπαδών ομάδων από ολόκληρη την Ευρώπη.
Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση των οπαδών της Φενέρμπαχτσέ που εξέφρασαν στον εκπρόσωπο της Ουέφα την αντίθεσή τους στο να τιμωρηθούν οι ίδιοι ως οπαδοί και ο σύλλογός τους για ένα έγκλημα, το στήσιμο αγώνων, που διέπραξαν συγκεκριμένα πρόσωπα όπως παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, αξιωματούχοι, μεσάζοντες και τόσοι άλλοι. Όπως μάλιστα ειπώθηκε και από τον εκπρόσωπο του συνδέσμου μας «γύρω από το στήσιμο αγώνων κονομάνε ένα σωρό εμπλεκόμενοι αλλά ποτέ μα ποτέ, σε κάτι τόσο βρώμικο και επιβλαβές για το ποδόσφαιρο δεν έχουν εμπλακεί οπαδοί και μέλη συνδέσμων, καθώς αυτοί είναι το μόνο κομμάτι γύρω από το ποδόσφαιρο που εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο ρομαντικά και την ομάδα τους ως ένα ιδανικό, μια ιδέα, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς τους. Επομένως είναι άδικο η Ουέφα να επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην τιμωρία της φήμης και της ιστορίας ενός συλλόγου αλλά ταυτόχρονα και των οπαδών της, επειδή στα ηνία του συλλόγου βρέθηκαν απατεώνες και επιτήδειοι. Είναι άδικο σήμερα κάποιοι με προσφυγές και ενστάσεις να επωφελούνται στα χαρτιά, γιατί αποδείχθηκε ότι πριν χρόνια αυτή η ομάδα είχε στις τάξεις της απατεώνες παράγοντες και πουλημένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι και κάθε τιμωρία που επιβάλλεται την υπομένει για άλλη μια φορά ο οπαδός».
Άλλες δημόσιες τοποθετήσεις μας, αναφορικά με το θέμα των ποινών που επιβάλλονται σε ομάδες και οπαδούς αλλά και τη λογική ή τον παραλογισμό που κρύβεται πίσω από αυτές σήμερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο που καμία σχέση δεν έχει με το ευρωπαϊκό, ήταν οι εξής:
- «Αν θεωρήσουμε ότι το 2004 ήταν χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα με την κατάκτηση του Γιούρο, έκτοτε έχουν θεσπιστεί πολύ αυστηροί νόμοι και ποινές που πολλές φορές προβλέπουν και την άμεση φυλάκιση οπαδών ή την οικονομική εξόντωση των ομάδων, κι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο βήματα προς τα πίσω δείχνει να κάνει, άρα από μόνη της η αυστηροποίηση των ποινών, δεν είναι λύση. Τουλάχιστον αυτό δείχνει το παράδειγμα της Ελλάδας»
-« Στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη νόμων που οδηγεί σε αδιέξοδα αλλά οι έλλειψη ισονομίας. Υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά ανισονομίας και ερμηνείας του νόμου έτσι όπως συμφέρει τον δυνατότερο, όπου τα θύματα είναι αναρίθμητα αλλά οι θύτες κατά μία περίεργη σύμπτωση είναι λίγο πολύ οι ίδιοι. Αυτή η ανισονομία σε συνδυασμό με ποδοσφαιρικούς αξιωματούχους που δεν νοιάζονται για το ποδόσφαιρο, με αστυνομικούς που ποτέ δεν εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση οργανωμένων μετακινήσεων και μαζικών συναθροίσεων και αθλητικά δικαστήρια πρόθυμα να κάνουν τα στραβά μάτια, όταν αυτό χρειάζεται έχουν δημιουργήσει ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που καθημερινά αργοπεθαίνει».
- «Ο σύνδεσμός μας έχει πάνω από 40 χρόνια παρουσία στο πλάι της ομάδας μας. Αντιλαμβανόμαστε διαρκώς ότι το ποδόσφαιρο καθημερινά μεταβάλλεται, εξελίσσεται και αλλάζει, ειδικά με το χορό εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω του είμαστε όμως καχύποπτοι και με πολλά πράγματα και φαινόμενα που παρατηρούμε στο σύγχρονο, μοντέρνο ποδόσφαιρο τα οποία δεν μας αρέσουν καθόλου».
- «Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει φέρει πολλές ακραίες αντιδράσεις και ιδεολογίες στο προσκήνιο. Κάποιες από αυτές προσπαθούν συγκεκριμένα να βρουν χώρο έκφρασης στα γήπεδα. Σαν σύνδεσμος οπαδών σεβάμαστε την ιδεολογία και τα πιστεύω καθενός ατομικά αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να βάλει πάνω το σήμα της ομάδας μας ή στο πλάι, το όποιο προσωπικό του πολιτικό, ιδεολογικό ή θρησκευτικό σύμβολο. Σε άλλες ομάδες αυτό άρχισε να συμβαίνει και το οπαδικό κίνημα είναι αυτό που βγαίνει στο τέλος ζημιωμένο».
-«Αντιδράσαμε και θα εξακολουθούμε να αντιδράμε στην απαγόρευση μετακινήσεων, στις τηλεοπτικές ποδοσφαιρικές Δευτέρες, στο στήσιμο αγώνων και κάθε ποδοσφαιρική μαφία που συνεχίζει να στραγγαλίζει το ποδόσφαιρο και το πιο αγνό κομμάτι του, τους οπαδούς».


Για όποιον θέλει να διαβάσει το αυθεντικό κείμενο, όπως αυτό αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Football Supporters Europe, η διεύθυνση είναι: http://www.fanseurope.org/en/news/718-effc-2013-post-presser-eng.html ή πιο απλά
:
Πιέστε εδώ


ΑΡΗΣ-ΙΔΕΑ-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Breaking The Rules Since 1970

Σχόλια
Δεν έχουν δημοσιευθεί σχόλια.

Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια.

Αξιολογήσεις
Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Επί του παρόντος δεν υφίστανται αξιολογήσεις.

Σύνδεση
Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Πίνακας Ανακοινώσεων

22/04/2020 11:52
ΓΙΩΤΑΡΑ ΜΟΥ ΨΥΧΑΡΑ Κ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... ΑΡΗΣ ΙΔΕΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ Θ1

25/01/2016 17:09
BILLARA ΑΛΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΑΝΑΡΑ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ...

28/12/2015 19:20
ΑΡΕΙΑΝΑΡΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΦΑΛΛ(Ρ)Ο ΑΓΚΑΛΛΛΙΑ...

08/02/2015 00:08
ΜΙΑ ΠΟΛΗ.ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΑΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΡΙΝΑΡΧΕΣ

27/04/2014 07:47
ΕΛΑ ΜΟΥ ΡΕ ΤΑΚΗ,Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ? ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1-4.00' ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΚΤΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

13/03/2014 19:31
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ,ΚΙ ΣΤΑ 1.100 ΘΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΡΙΕΣ ΤΑ 1000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.

08/03/2014 19:35
ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΛΕΚΑΚΙ SECURITY.ΚΙΤΡΙΝΑΚΙ
ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΑΔΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΑ 2 ΑΟΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥ..ΑΣ ΓΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ.ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.ΤΑΜΕΛΕ.

02/03/2014 10:37
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΑΡΗΣ-ΙΔΕ
Α-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣΘ1.

02/03/2014 10:29
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΑΠΙΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΞΕΡΑΣΕΙ" .Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗ.

22/02/2014 14:11
ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΙΔΑΤΕ? ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΜΠΕΚΑ. ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΤΛ .ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ.