Περιεχόμενα
Αρχική
Ιστορικό
Ανακτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Το forum μας
Σύνδεσμοι
Κατηγορίες νέων
Επαφή
Φωτοθήκη
Αναζήτηση

Χρήστες online
Επισκέπτες online: 1

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 930
Νεότερο μέλος: AgainstModernCannibals

Σάλπισμα μάχης
Οι δημόσιες εκτελέσεις ήταν πάντοτε ένα μέσο έκφρασης πυγμής και αμείλικτης δικαιοσύνης, κυρίως σε περιόδους ταραχών και παρακμής, ειδικά κάθε φορά που η άρχουσα τάξη ένιωθε την ανάγκη να ισχυροποιήσει τη θέση της, να στείλει ηχηρό μήνυμα ή να παραδειγματίσει. Και όσο πιο παρακμασμένη, σκοτεινή και μεσαιωνική ήταν μια κοινωνία, τόσο συχνότερα ήταν και αυτού του είδους τα θεάματα.

Έτσι και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ολιγαρχία (κατά τα αρχικά της αντίστοιχης Ομοσπονδίας), είχε προαποφασιστεί η «δημόσια εκτέλεση» δύο-τριών εκ των πρωταιτίων του ανήκουστου (εδώ γελάμε) σκανδάλου των στημένων, ώστε αφενός να κατευναστεί το δημόσιο λαϊκό αίσθημα, αφετέρου να ξεχαστούν τα ηχηρά ονόματα που ακούσαμε όλοι να συνομιλούν στις διάφορες ντιβιντοκασσέτες. Η μαφία της ποδοσφαιρικής διαπλοκής, βέβαια μέχρι την τελευταία στιγμή εμφάνιζε κρυφούς άσσους και πλοκάμια, σε βαθμό τέτοιο που «ανάγκασε» την Πολιτεία να βγάλει τις …«γκιλοτίνες» στις πλατείες, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνικά εποχή.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και σήμερα, ούτε για τον «επηρεασμένο» διαιτητή του ΑΡΗΣ-π.α.ο. (το οποίο οι ποδοσφαιριστές της πράσινης αρμάδας κέρδισαν με το σύστημα «πέσε και θα το δώσει») ακούσαμε τίποτα, ούτε για τον νεόκοπο εφοπλιστή που έβαζε τρίτους –νυν έγκλειστους φυλακών- να επηρεάσουν τον διαιτητή κατά του π.α.ο. στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε για τον φίλο του -επίσης εφοπλιστή- που ο ίδιος προσπαθούσε τηλεφωνικά να επηρεάσει τον συγκεκριμένο διαιτητή, υπέρ της ομάδας του και εις βάρος της δικής μας, μάθαμε κάτι.

Κάπως έτσι η σεμνή αλλά ηχηρή κατά τα άλλα τελετή κάθαρσης, μόλις έλαβε προσωρινά ένα οριστικό τέλος.

Και αμέσως μετά το πιο βρώμικο και λιγδιασμένο καρτέλ συνεταίρων, στεγνό από φράγκα, αξιοπρέπεια και αίσθηση της πραγματικότητας, «σφύριξε» την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Χωρίς καν τον απαιτούμενο αριθμό ομάδων, χωρίς καν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, χωρίς καν μια ελάχιστη ένδειξη σοβαρότητας.

Και μέσα σε όλο αυτό το χάος, ο οπαδός, το μόνο κομμάτι της όλης ιστορίας που δεν προσδοκούσε ποτέ ανταποδοτικά οφέλη, γίνεται πείραμα σε ένα περιβάλλον πλήρους αβεβαιότητας, προχειρότητας και αρπακολλισμού. Τα πάντα εξακολουθούν να είναι υπό διαβούλευση, πλην φυσικά του «αποοπαδισμού», με την επικείμενη αναβίωση του νόμου-εκτρώματος Ορφανού, δια χειρός πλέον Γερουλάνου, που χρειάζεται εκτενέστερη ανάλυση και συζήτηση αλλά και οπαδικό συντονισμό.

ΠαρΆ όλα αυτά, ο πιο βάναυσα χτυπημένος από τον εγκέλαδο της ελληνικής ποδοσφαιρικής υποκουλτούρας, ο πιο εγκλωβισμένος μέσα στα συντρίμμια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ίδιος ο Σύλλογός μας. Και ο πλέον απαξιωμένος, άδικα, αφού μέσα στον βούρκο και τον οχετό, παρέμεινε αμόλυντος. Και πρέπει να του αναγνωριστεί αυτό, αν και ο ίδιος ελαχιστότατα προέβαλε αντιστάσεις ή αντιδράσεις στην απαξίωση. Όπως και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η ώρα της κρίσης και του απολογισμού και της κριτικής είναι στο τέλος.

Η κάθε έναρξη είναι σάλπισμα μάχης, συμπαράταξης και αγώνα ο ένας στο πλευρό του άλλου. Η πίκρα, η απογοήτευση, ο θυμός και η σιχαμάρα είναι συναισθήματα σεβαστά αλλά έχουν και τα όριά τους, ειδικά όταν μιλάμε για ΑΡΗ. Η επιφυλακτικότητα, η στάση αναμονής και η κάθε είδους παραφιλολογία πρέπει να φεύγουν, κάθε φορά που οι αγωνιστικές μάχες έρχονται. Και ο τρόπος συμπαράστασης είναι ένας και κοινός και πάντα στο πλευρό του Θεού.

Ραντεβού λοιπόν όλοι μαζί εκεί, κουβαλώντας μαζί μας και όλες μας τις δυνάμεις.

υ.γ.1
Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. της 25/08/11 (http://www.arisfc.gr/web/guest/news) σχετικά με το νέο πειθαρχικό κώδικα

υ.γ.2
Mήνυμα προς τους παίκτες: όπως έγραψαν τα αδέρφια μας από την Πάτρα...


ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ

Breaking the rules since 1970

Σχόλια
Δεν έχουν δημοσιευθεί σχόλια.

Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια.

Αξιολογήσεις
Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Επί του παρόντος δεν υφίστανται αξιολογήσεις.

Σύνδεση
Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Πίνακας Ανακοινώσεων

22/04/2020 11:52
ΓΙΩΤΑΡΑ ΜΟΥ ΨΥΧΑΡΑ Κ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... ΑΡΗΣ ΙΔΕΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ Θ1

25/01/2016 17:09
BILLARA ΑΛΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΑΝΑΡΑ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ...

28/12/2015 19:20
ΑΡΕΙΑΝΑΡΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΦΑΛΛ(Ρ)Ο ΑΓΚΑΛΛΛΙΑ...

08/02/2015 00:08
ΜΙΑ ΠΟΛΗ.ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΑΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΡΙΝΑΡΧΕΣ

27/04/2014 07:47
ΕΛΑ ΜΟΥ ΡΕ ΤΑΚΗ,Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ? ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1-4.00' ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΚΤΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

13/03/2014 19:31
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ,ΚΙ ΣΤΑ 1.100 ΘΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΡΙΕΣ ΤΑ 1000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.

08/03/2014 19:35
ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΛΕΚΑΚΙ SECURITY.ΚΙΤΡΙΝΑΚΙ
ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΑΔΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΑ 2 ΑΟΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥ..ΑΣ ΓΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ.ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.ΤΑΜΕΛΕ.

02/03/2014 10:37
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΑΡΗΣ-ΙΔΕ
Α-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣΘ1.

02/03/2014 10:29
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΑΠΙΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΞΕΡΑΣΕΙ" .Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗ.

22/02/2014 14:11
ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΙΔΑΤΕ? ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΜΠΕΚΑ. ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΤΛ .ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ.